×

Udovičić čestitao paraatletičarima na izuzetnim rezultatima na EP – 11 medalja za Srbiju, vi ste naš ponos

07. jun 2021. 08:25 Sport Pirot Plus Online

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić čestitao je danas našim paraatletičarima osvajanje 11 medalja za Srbiju na upravo završenom Evropskom prvenstvu u paraatletici u Poljskoj.

„Ponovo ste nas vašom istrajnošću, dominacijom i velikim sportskim srcem učinili sve ponosnim. Čestitam vam na izuzetnim uspesima na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gde ste još jednom našu zemlju predstavljali na najbolji način. Ponosni smo na vas i očekujemo vas još mnogo puta na pobedničkim postoljima širom sveta. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da vas podržava svakoga dana, na putu do uspeha. Idemo dalje, šampioni”, navodi se u čestitki ministra omladine i sporta.

Tokom poslednjeg takmičarskog dana u Poljskoj, naši paraatletičari Saška Sokolov i Nemanja Matijašević Srbiji su doneli tri medalje i tako nastavili niz uspeha. Saška je osvojila srebro u bacanju koplja i zlato u trci na 100 metara, a ujedno je oborila i evropski rekord u ovoj disciplini. Nemanja Matijašević postao je vicešampion Evrope u skoku udalj.

Na Evropskom prvenstvu u paraatletici Srbija je osvojila 11 medalja, četiri bronze, tri srebra i četiri zlata, dodaje se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

*Tekst i foto  Ministarstvo omladine i sporta