Učenici Tehničke škole Pirot zabeležili uspeh na takmičenju iz preduzetništva

18. oktobar 2019. 09:00 Društvo Pirot Plus Online

U Leskovcu je održano Regionalno takmičenje iz preduzetništva "Poslovni izazov" na kome su učestvovali i učenici Tehničke škole. Tom prilikom učenik Đorđe Manić osvojio je drugo mesto, a Veljko Milanov i Vladana Najdenov su dobili pohvale i sertifikate.

Mentor učenika, profesorka preduzetništva Sanja Rančić ističe da su učenici pokazali da pored znanja iz stručnih oblasti poseduju znanje i iz ekonomskih predmeta. Učestvovalo je 130 učenika iz 29 škola, a takmičari su imali zadatak da sastave biznis plan i svoju ideju prezentuju pred komisijom.

Učenik Đorđe Manić, koji je osvojio drugo mesto na ovom takmičenju, kaže da su njegovi utisci savršeni jer se neplanirano prijavio za takmičenje, nije očekivao nagradu, a osvojio je drugo mesto. Ovom prilikom Đorđe nam je rekao koja je ideja bila njegovog tima u cilju poboljšanja rada hotela, što je bio zadatak.

Učenica Vladana Najdenov objašnjava da je ovo takmičenje za nju bilo nezaboravno iskustvo, a ona je sa svojim timom osmislila hotel za pse i mačke lutalice.

Veljko Milanov je sa svojim timom osmislio organizaciju različitih zabavnih aktivnosti za mlade i stare, ali i da osoblje hotela bude na raspolaganju roditeljima u čuvanju dece.

Iako su se posebno istakli i u oblasti preduzetništva učenici sa kojima smo razgovarali imaju druge planove za dalje školovanje, ali im se dopada i preduzetništvo i ne isključuju mogućnost da se u životu okušaju i u tom poslu.

*Fotografije sa takmičenja: Tehnička škola Pirot