Učenici OŠ "Dušan Radović" na raskrsnici **Video**

26. oktobar 2012. 11:40 Gradska hronika Pirot Plus Online

Zbog rekonstrukcije Malog mosta jedan deo saobraćaja preusmeren je ka OŠ “Dušan Radović” i Industriji odeće Prvi maj. Našoj redakciji obratili su se roditelji zabrinuti za bezbednost dece zbog velike frekvencije automobila i autobusa u blizini škole.

To je bio povod da da odemo na lice mesta i razgovaramo sa učenicima.

Slavko Ilić, direktor OŠ “Dušan Radović” kaže da je neophodno preduzeti odgovarajuće mere kako učenici ne bi bili ugroženi. Ilić smatra da bi u vreme početka i završetka nastave bilo poželjno prisustvo saobraćajne policije u blizini škole, kako ne bi došlo do neželjenh posledica. Boban Nikolić, član Opštinskog veća resorno zadužen za oblast vanprivrede kaže da je opština u okviru svoje nadležnosti obavestila Direkciju za izgradnju kao i saobraćajnu policiju kako bi bezbednost dece bila na odgovarajućem nivou.

Odeljenje za urbanizam, stambeno-komunalne poslove građevinarstvo i inspekcijske poslove Opštinske uprave Pirot, izdalo je saopštenje u kome između ostalog stoji da je usled izmenjenog režima saobraćaja zbog rekonstrukcije raskrsnica ulica Nikole Pašića i 22. divizije i preusmeravanja saobraćaja na sporedne ulice, po nalogu nadležnog organa izmenjen režim saobraćaja i u pojedinim sporednim ulicama u neposrednom okruženju u smislu zabrane zaustavljanja i parkiranja, promene prava prvenstva prolaza i uvođenja jednosmernog saobraćja. Obeležena je zona škole u ulici Dimitrija Tucvovića i preduzete mere uklanjanja kontejnera i seče granja iznad kolovoza, u cilju obezbedjivanja slobodnog profila ulica i bezbednog odvijanja saobraćaja. Upućen je i apel svim učesnicima u saobraćaju da imaju razumevanja za novonastale okolnosti usled povećanog obima saobraćja i maksimalno prilagođavanje uslovima saobraćaja u cilju sopstvene i bezbednosti dece kao najranjivijih učensika u saobraćaju, te da se pridržavaju propisa o bezbednosti saobraćaja i postavljene saobraćajne signalizacije.