Učenici i profesori Mlekarske škole boravili u Prjedoru u uzvratnoj poseti Poljoprivredno - prehrambenoj školi

25. april 2017. 11:00 Društvo Pirot Plus Online

Učenici i profesori Mlekarske škole boravili su od 20. do 23. aprila u Prjedoru u Republici Srpskoj u uzvratnoj poseti Poljoprivredno-prehrambenoj školi Prjedor. Na ovaj način je obeležena trogodišnja uspešna saradnja između ovih škola, rekao je Radosav Pejčić profesor stručnih predmeta u Mlekarskoj školi.

Učenici Mlekarske škole bili su smešteni u domovima svojih drugara iz Republike Srpske. Pejčić kaže da su imali priliku da se upoznaju sa radom Škole u Prjedoru i prisustvovali su proslavi njihovog dana škole.

Poljoprivredna škola u Prjedoru obrazuje kadrove za prehrambenu industriju, za poljoprivredu i veterinu, a raspolaže i opremljenim laboratorijama za ispitivanje zemljišta, veterinarski rad, ispitivanje hrane, radionice za preradu mleka, pekarstvo i ekonomiju na kojoj uzgajaju ratarske i povrtarske kulture i voće.

U okviru programa posete bilo je dovoljno vremena i da se upoznaju sa Prjedorom, ističe Pejčić.


  • Posetili smo njihove kulturno-istorijske spomenike i uz gostoljublje domaćina mi profesori smo stekli nova iskustva koja će unaprediti naš pedagoški rad, a učenicima ostaju poznanstva za ceo život, rekao je profesor Radosav Pejčić.