Učenici i profesori iz Sofije u dvodnevnoj poseti Srednjoj stručnoj školi

12. april 2018. 09:00 Društvo Pirot Plus Online

Srednja stručna škola danas i sutra biće domaćin učenicima i profesorima iz Profesionalne gimnazije za ekologiju i biotehnologiju ,,Prof. Dr. Asen Zlatarov” u Sofiji. Međunarodna saradnja ove dve škole traje već osam godina, a ovom prilikom došlo je osam učenika i pet profesora.

Dragoslav Mančić, direktor Srednje stručne škole, istakao je da je najbitnije u ovoj saradnji mogućnost učenika i nastavnika da razmene iskustva sa svojim kolegama iz Bugarske. Škola iz Sofije je dosta slična Srednjoj stručnoj školi s obzirom da je i njihovo područje rada ekologija, biotehnologija i hemija. Tokom posete gosti će imati priliku da prisustvuju časovima u školi, ali i da se zabave na sportskim takmičenjima, rekao je Mančić.

Natalija Vlčeva, direktoka Škole u Sofiji, kaže da je lepo što svakoga puta imaju priliku da vide nešto novo i drugačije u odnosu na prethodne godine. Obe škole imaju isto područje rada, ali imaju šta da pokažu jedni drugima i da prisvoje i primene nove praktične metode.

Učenici će biti smešteni kod svojih drugova u Pirotu. Prema njihovim rečima zadovoljni su onim što su do sada videli u Pirotu i rado dolaze ponovo, a posebno se i gostima i domaćinima dopada druženje sa vršnjacima.