Učenici i nastavnici Srednje stručne škole domaćini kolegama iz Bugarske

20. april 2017. 11:00 Društvo Pirot Plus Online

Učenici i nastavnici Specijalne gimnazije za ekologiju i biotehnologiju „Doktor Asen Zlatarov“ iz Sofije danas i sutra boraviće u Pirotu, u poseti Srednjoj stručnoj školi sa kojom već nekoliko godina sarađuju.

Goste su ispred škole dočekali direktor Dragoslav Mančić, profesori i učenici.

Prema programu posete oni su danas prisustvovali časovima hemije i matematike, a učenici domaćini su im pripremili i jedan deo predstave sa tradicionalnog susreta škola Školarijade. Naša kamera zabeležila je atmosferu sa časa hemije.

Direktorka Gimnazije „Doktor Asen Zlatarov“ u Sofiji Natalija Vlčeva kaže da je ovo sedma godina kako uspešno sarađuju sa Srednjom stručnom školom i da uvek rado dolaze jer je ova razmena učenika i nastavnika jako važna jer kroz razmenu iskustava proširuju svoja znanja i unapređuju rad.

Dragoslav Mančić, direktor Srednje stručne škole, rekao je da su se i ovoga puta potrudili da gostima organizuju što bolje boravak u Pirotu. Tokom današnjeg dana oni će prisustvovati nastavi, nakon čega će ih smestiti, a sutradan će imati priliku da upoznaju Park prirode Stara planina i da obiću Zanatsku zadrugu „Damsko srce“.