U zvaničnoj radnoj poseti Dimitrovgradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Bugarske Rumen Radev

22. maj 2021. 18:17 Društvo Pirot Plus Online

U nedelju, 23. maja, u zvaničnoj radnoj poseti Dimitrovgradu boraviće predsednici Republike Srbije i Republike Bugarske, Aleksandar Vučić i Rumen Radev.

Dvojica predsednika održaće najpre sastanak u četiri oka u sali EOC-a u Sportskom centru Park, nakon čega je planiran sastanak delegacija Republike Srbije i Republike Bugarske, kao i sastanak dvojice predsednika sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine.

Predsednici Srbije i Bugarske, Aleksandar Vučić i Rumen Radev, posetiće zatim dimitrovgradsku gimnaziju, gde će, u dvorištu škole biti organizovana svečana ceremonija otkrivanja spomenika Svetom Ćirilu i Metodiju, uz obraćanje dvojice predsednika prisutnim građanima, nakon čega će Vučić i Radev obići rekonstruisanu zgradu gimnazije.

Iz lokalne samouprave obaveštavaju građane da će zbog posete predsednika Vučića i Radeva u nedelju, 23. maja, u vremenu od 09 do 13 časova biti izmenjen režim saobraćaja u centralnom delu gradskog jezgra, te će se saobraćaj odvijati alternativnim putnim pravcima. Izmenjeni režim saobraćaja odnosi se na ulice Balkanska, Nišava 1 i 2, Sutjeska, Kirilo i Metodije, Najden Kirov i Teslina.

Tekst i foto: RT Caribrod