U toku rekonstrukcija vrtića "Neven". Vladan Vasić: Stalno ulažemo u vrtiće i škole, želimo da nam deca borave u što boljim uslovima

31. avgust 2023. 14:32 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U vrtiću “Neven” u toku je obnova fasade, uređenje dvorišta i nekoliko prostorija u objektu. Radove su danas obišli gradonačelnik Vladan Vasić, predsednica Skupštine grada Milena Dimitrijević, član Gradskog veća Sreten Savov i direktorka Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”.

U izjavi za medije, gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da je obrazovanje veoma važno i to žele da pokažu delima, stalno ulažući u škole i vrtiće. Vasić je poručio da žele da deca u vrtićima borave u što boljim uslovima i da obuhvat bude veći. Vrtić “Neven” će uz pomoć Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, doživeti jednu pristojnu rekonstrukciju fasade, nekih prostorija i dvorišta, naveo je Vasić i dodao da je ministarstvo izdvojilo oko 11.300.000 dinara, a Grad će izdvojiti oko 7.000.000.

Milena Dimitrijević je, govoreći o projektu rekonstrukcije objekta, istakla da su bili spremni za javni poziv, imali su urađenu dokumentaciju za adaptaciju vrtića “Neven”, ali su i proširili, kako je rekla, deo delovanja. Prema njenim rečima ovaj objekat zaslužuje da promeni izgled jer je na najlepšem mestu u gradu i deca i roditelji treba da budu zadovoljni uslovima.

Direktorka PU “Čika Jova Zmaj”, Olivera Vukovojac kaže da je oko 420 deteta na Pripremnom predškolskom programu, a od tog broja oko 300 je upisano u PU “Čika Jova Zmaj”, dok je oko 100 upisano u tri verifikovane škole za realizaciju PPP. U svim vrtićima predškolske ustanove trenutno je oko 1300 dece, a ove godine biće formirana grupa i u selu Staničenje.  

Vrednost celokupne investicije je 17.800.000 dinara.