U toku obeležavanje horizontalne signalizacije

28. jun 2013. 13:18 Gradska hronika Pirot Plus Online

Obeležavanje horizontane signalizacije na području grada biće završeno danas, kaže u izjavi za portal Plusonline, Tomica Aleksić, rukovodilac Organizacione jedinice Parking servis, JP „Komunalac“. Danas će biti privedeno kraju i obeležavanje autobuskih stajališta na području opštine. Od ponedeljka počinje planirano obeležavanje horizontalne signalizacije na Kružnom putu i pojedinim lokalnim putevima, van grada, kaže Aleksić


- Ti poslovi biće završeni u narednih desetak dana, ukoliko nam vremenske prilike dozvole. U dogovoru sa predstavnicima Direkcije za izgradnju grada, obeležićemo i pojedine lokalne puteve na području opštine, koji su planirani za ovu sezonu, kaže Aleksić.


U okviru redovnih aktivnosti Parking servisa je i održavanje vertikalne signalizacije


- Imamo problem, naročito tokom vikenda. Posle svakog vikenda, na teritoriji grada uništavaju se saobraćajni znakovi. Vertikalna saobraćajna signalizacija se okreće, lomi i fizički uništava, što predstavlja opasnost po one koji koriste saobraćajne pravce na kojima se beleže pomenuti događaji, kaže Aleksić.


Aleksić je zadovoljan situacijom kada je sistem parkiranja u gradu u pitanju. Vozači sada već imaju neke ustaljene navike, što se tiče parkiranja, ali I naplate parking karti. Tu je I dalje nepopularno vozilo, pauk, koje funkcioniše u saradnji sa Saobraćajnom policijom.