U toku izrada projekta kompletne rekonstrukcije Doma Vojske

10. novembar 2014. 09:58 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Boban Nikolić, član Opštinskog veća resorno zadužen za oblast vanprivrede, u izjavi za Portal Plus online i Plus radio kaže da se radi na projektu potpunog uredjena Doma Vojske, koji je na osnovu ugovora o razmeni nepokretnosti nedavno postao vlasništvo lokalne samouprave.

- Projekat će obuhvatiti sve prostorije Doma, od podrumskih do krovnih. U pitanju je izuzetno velika površine, a postoje indicije da se sa ovim projektom konkuriše i u okviru novog poziva prekogranične saradnje Srbija-Bugarska. Cilj nam je da dobrim projektom predvidimo sve do detalja, kako bi novi korisnici, ali i ovi postojeći, bili mnogo bolje organizovani, kaže Nikolić.

U toku je planiranje sredstava za narednu godinu koja će biti utrošena na održavanje, sitne popravke na zgradi kao i čuvarsku službu.

Kupoprodajni ugovor izmedju opštine Pirot i Ministarstva odbrane, podrazumeva da opština Ministarstvu ustupi odmah 11 stanova, čiji su ključevi pripadnicima Vojske Srbije uručeni prošle nedelje u prisustvu ministra Gašića, a da ostatak novca od ukupne vrednosti Doma isplati u 60 mesečnih rata narednih pet godina.