U toku akcija pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila

15. maj 2024. 09:01 Društvo Pirot Plus Online

Pripadnici saobraćajne policije, Policijske uprave u Pirotu do 19. maja, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

Tokom akcije, Odeljenje saobraćajne policije, Policijske uprave u Pirotu, patrole će prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila. Tom prilikom, dosledno će kontrolisati poštovanje odredbi Zakona o bezbedosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i neće dozvoliti otpočinjanje organizovanog prevoza dece u slučaju da se kontrolom utvrde nepravilnosti.

Tokom međunarone akcije pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila, koja je sprovedena u februaru ove godine, pripadnici saoraćajne policije otkrili su i sankcionisali 324 prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila.

Policijska uprava u Pirotu, apeluje na građane da prilagode brzinu kretanja vozilom i povećaju opreznost u saobraćaju, kao i da poštuju sva pravila saobraćaja kako bi stanje bezbednosti učesnika u saobraćaju bilo što povoljnije.

*PU Pirot