U subotu i nedelju polaganje prijemnog ispita za Specijalizovana odeljenja Gimnazije

06. maj 2021. 21:16 Društvo Pirot Plus Online

Prijemni ispit za odeljenje u kome se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku, odnosno bilingvalno odeljenje, održaće se u subotu 08.05.2021 (pismeni deo ispita) i u nedelju 09.05.2021 (usmeni deo ispita) od 10 časova.

Prijemni ispit za odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo održaće se 09.05.2021. od 10 časova.

Кako za bilingvalno, tako i za informatičko odeljenje potrebno je da učenici na prijemni ispit dođu 45 minuta pre početka ispita kako bi blagovremeno pronašli kabinet u kojem će polagati. Na oglasnoj tabli u holu škole biće istaknut jedinstven spisak kandidata koji su se prijavili za polaganje prijemnog ispita kao i raspored po kabinetima.


Na vratima svakog kabineta biće spisak učenika koji u tom kabinetu polažu prijemni ispit. Jako je bitno da u kabinetu učenik zauzme mesto koje je označeno brojem koji se na spisaku nalazi pored njegovog imena. Na sam prijemni ispit potrebno je poneti pribor za pisanje i đačku knjižicu, a što se tiče odeljenja za informatiku i računarstvo učenici treba još da ponesu i lenjire, šestar i kalkulator sa osnovnim funkcijama. Sve ostalo se odlaže na mesto, koje je za to predviđeno.