U septembru završetak radova na deonici Pirot-Sukovo na Koridoru 10

16. jul 2012. 11:21 Privreda Pirot Plus Online

Radovi na deonici Koridora 10, od Sukova do Pirota, napreduju planiranom dinamikom. Predrag Topalović, predstavnik izvodjača radova, autrijske Alpine, kaže da su na tom potezu završeni radovi na 70 odsto od planiranih

- Trenutno se radi na postavljanju drenažne kanalizacije, a u toku su pripreme za postavljanje asfaltne stabilizacije na prva tri kilometra puta. Privršavaju se i radovi na dva nadvožnjaka u okviru trase. Asfaltiranje trase Pirot Sukovo počeće narednog meseca, a radovi će biti završeni do kraja ove gradjevinske sezone, kaže Topalović.

Radovi takodje napreduju i na obilaznici oko Dimitrovgrada gde je uradjeno oko 80 odsto od planiranih radova

- Mostovi na obilaznici biće završeni do kraja septembra. Kada je u pitanju lot 3, Sukovo Dimitrovgrad, do kraja godine biće uradjena stabilizacija, a asfaltiranje početkom naredne godine, kaže Topalović.

Najviše vremena, prema precenama, i do godinu dana trebaće za izgradnju nasipa pored sela Gradinje, na području opštine Dimitrovgrad, tako da će to uticati da kompletni radovi na području naše i dimitrovgradske opštine budu završeni do kraja 2013. godine.

Na obilaznici oko Dimitrovgrada na Koridoru 10, pre desetak dana počelo je bušenje tunela Progon sa zapadne strane, a na celoj deonici od Niša do bugarske granice trenutno se grade tri tunela koji će ukupno biti dugački 2,4 kilometra. Nikola Barać, šef nadzora na delu od Pirota od bugarske granice, koji obavlja španska Eptisa, kazao je Tanjugu da je budući tunel Progon već probijen sa istočne strane i da je upravo počeo ulaz i sa zapadne strane.