U prva dva dana Medjunarodnog sajma turizma u Beogradu pirotski štand zabeležio rekordan broj poseta

22. februar 2019. 16:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Prema informacijama koje smo dobili od Dragana Novakovića, iz Turističke organizacije Pirot, koji se nalazi na Sajmu turizma u Beogradu, pirotski štand obara rekorde po broju posećenosti. Novaković kaže da je Sajam izuzetno dobro organizovan i da je ove godine vidno veći broj posetilaca .


  • Na našem štandu gužva je od samog otvaranja. Pokušavamo da svim zainteresovanim posetiocima izadjemo u susret i predstavimo im naše brendove i turističke potencijale. Možda je veća poseta rezutat nešto drugačije koncepije štanda, koji smo ove godine malo promenili. Na našem štandu izloženi su proizvodi Mlekarske škole "Dr Obren Pejić", peglana kobasica ekipe "Kod komšije", dugogodišnjih učesnika Sajma peglane kobasice, med i proizvodi iz pirotskog kraja, ćilim. Imali smo prezentaciju proizvodjnje djubega, što je izazvalo posebnu pažnju svih prisutnih, rekao je Novaković.


Evo i eksluzivnih fotografija sa Sajma turizma u Beogradu

Novi štand TO Pirot

Najmladji posetilac pirotskog štanda

Proizvodjači peglane kobasice - Ekipa "Kod komšije"

Mlekarska škola i prezentacija proizvodnje djubega

Med i pčelinji proizvodi pirotskog kraja

Međunarodni sajam turizma pod sloganom "Leto je bliže nego što mislite" otvoren je na Beogradskom sajmu juče i trajaće do 24. februara, a na njemu učestvuje više od 650 direktnih izlagača i suizlagača iz 38 zemalja.

Zemlja partner 41. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu je Bugarska, a bugarska ministarka turizma Nikolina Angelkova rekla je da je turizam jedna od ključnih stvari za razvoj te zemlje.

Na Beogradskom sajmu istovremeno se održavaju još tri manifestacije - 10. Međunarodni sajam vina BeoWine, 15. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 15. Sajam suvenira "Posetite Srbiju".

Organizatori očekuju da sajam poseti između 60.000 i 70.000 ljudi.