U Privrednoj komori u Pirotu radionica o mirnom rešavanju radnih sporova

30. oktobar 2018. 07:31 Privreda Pirot Plus Online

Radionica o mirnom rešavanju radnih sporova u okviru projekta "Socijalni partneri zajedno za povećanje vidljivosti instituta mirnog rešavanja radnih sporova" biće održana danas, 31. oktobra sa početkom u 12:00 u prostorijama UO Privredne komore Pirot.


Radionicu realizuje Udruženje građana Inicijativa za razvoj i saradnju, uz finansijsku podršku Solidar Suisse - Kancelarije u Srbiji, a u partnerstvu sa Ujedinjenim granskim sindikatima "Nezavisnost", Savezom samostalnih sindikata Srbije, Unijom poslodavaca Srbije i uz podršku Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova i UO Privredne komore Pirot.


Cilj radionice je ukazivanje na značaj izmena i dopuna Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova i predstavljanje instituta mirnog rešavanja radnih sporova i njegove prednosti u odnosu na sudsko rešavanje sporova. Pored socijalnih partnera, radionici će prisustvovati i zamenik direktora Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova Ivica Lazović, miritelji, arbitri i predstavnik Inicijative za demokratski razvoj i saradnju.