U ponedeljak počinje nova školska godina

28. avgust 2013. 09:33 Društvo Pirot Plus Online


Nova školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola počeće u ponedeljak, 2. septembra.


Prema utvrdjenom rasporedu neparni razredi u osnovnim školama “Dušan Radović” i “Vuk Kardžić” su u prepodnevnoj smeni. U osnovnim školama “8.septembar” i “Sveti Sava”, situacija je obrnuta, neparni razredi su u popodnevnoj, a parni u prepopodnevnoj smeni.


Prema školskom kalendaru Ministarstva prosvete, prvo polugodište će trajati do 27. decembra, na zimskom raspustu učenici će biti od 30. decembra do 20. januara


Saopštenje Policijske uprave Pirot


Policijska uprava u Pirotu, povodom početka nove školske godine, preduzeće niz aktivnosti usmerenih na unapređenje bezbednosti učenika. Posebno se ističe pojačana kontrola učesnika u saobraćaju. Iz polcijske uprave apeluju na sve sugrađane koji upravljaju biciklima, biciklima sa motorom, motociklima i motornih vozilima da pojačaju pažnju prema najmlađim učesnicima u saobraćaju, naročiot u zonama škola I ulicama I raskrsnicama kojima se učenici najčešće kreću. Potrebno je da se pažnja naročito pojača u pogledu poštovanja svih saobraćajnih propisa, a posebno u pogledu propisane brzine, postupanja po svetlosnim I ostalim saobraćajnim znakovima, obaveza prema pešacima I zaustavljanja I parkiranja u blizini pešačkih prelaza. Mesec septembar je mesec bezbednosti dece u saobraćaju.