U planu otvaranje škole u Staničenju posle prolećnog raspusta

26. mart 2015. 08:11 Društvo Pirot Plus Online

Iz generacije u generaciju sve je manji broj dece prilikom upisa u novu školsku godinu. U odnosu na prošlu godinu u Pirotu je manji broj dece, pa gledamo da ih rasporedimo u 4 škole, rekao je Slavko Ilić, direktor Osnovne škole “Dušan Radović”.

- Mi bismo bili zadvoljni da ostanemo na nivou koji smo imali prošle godine, a to su tri odeljenja u matičnoj školi što bi bilo sasvim dovoljno. Bez obzira što smo stvorili izvanredne uslove, na roditeljima je da odluče, naveo je Ilić.

Između ostalog, Slavko Ilić apeluje na roditelje učenika završnih radova da upute decu na pripreme za polaganje završnog (prijemnog) ispita koje se već neko vreme realizuju u školi. Kako Ilić objašnjava, na tim pripremama ne dolazi dovoljan broj dece, čak ni 50% dece svakog odeljenja, a trebalo bi ozbiljno shvatiti taj završni ispit od koga zavisi kojim će se zanimanjem deca ubuduće baviti.

Kada je sa druge strane u pitanju škola u Staničenju, direktor kaže da su radovi potpuno završeni, a da je u toku nabavka nameštaja.

- Sve je završeno, sada vršimo nabavku nameštaja i tehničkih sredstava, tako da bismo i to mogli da nabavimo kroz neko vreme. Međutim radi se i o dobijanju upotrebne dozvole, a onda da se priključi i struja, voda, čime bi počelo da funkcioniše i grejanje i sve ostalo. Dakle, sve je spremno čekamo okončanu situaciju ovih dana, istakao je Ilić.

Kako je direktor najavio, otvaranje škole bi se moglo očekivati nakon prolećnog raspusta.