U Pirotu svečano obeležana stogodišnjica igranja fudbala

13. decembar 2019. 13:29 Sport Pirot Plus Online

Sinoć je u Domu kulture u Pirotu održana zavšna svečanost povodom jubilarne, stote godišnjice fudbalske igre u Pirotu. U organizaciji Fudbalskog saveza grada i Pirotskog okruga uz podršku lokalne samouprave održana je Svečana akademija. Ljubitelji fudbala i sporta uopšte imali su priliku da se upoznaju sa istorijatom fudbalske igre u Pirotu od davne 1919. godine , kada je u Pirot doneta prva prava fudbalska lopta, pa do danas.

Zaslužnim organizacijama, ustanovama, sportskim klubovima i pojedincima uručene su zahvalnice i priznanja.

Posthumno zahvalnice su dobili Božidar Mišić, Džuda Jovanović,Dragan Nikolić, Miroslav Paunović,Dušan Kostić,Bojan Đurović, Radomir Zdravković i Stanimir Mladenović.

Na kraju Svečane akademije emitovan je film posvećen stogodišnjici fudbala u Pirotu.

Prisutnima se najpre obratio predsednik Fudbalskog saveza grada Pirota, Vladica Tošić, koji je, pored ostalog, istakao da Pirot može biti ponosan na svojih 35 klubova, preko 2.000 registrovanih fudbalera i bogatom fudbalskom tradicijom.

Predsednik Fudbalskog saveza Pirotskog okruga, Vidojko Panajotović, je ukazao na to da početkom pedesetih godina fudbal u Pirotu doživljava veliki razvoj i da se stalno unapređuje fudbalska infrastruktura.

Lokalna samouprava svesrdno pomaže sport u Pirotu, pa i fudbal. Bez pomoći grada danas ne bi bilo toliko registrovanih klubova i fudbalera, rekao je Milan Popović, predsednik Skupštine grada Pirota.

Pirot je u pravom smislu reči fudbalski grad istakao je, Ivan Hadžiđorđević, generalni sekretar Fudbalskog saveza RIS-a.