U Pirotu pao prvi sneg! Ima snega na kolovozu u Gornjem Visoku. Od noćas prestanak padavina. Sneg ponovo krajem nedelje!

29. novembar 2016. 11:00 Društvo Pirot Plus Online

Iako su prognostičari za početak ove sedmice pominjali kišu, u Pirotu od noćas sneg.

Milan Kostov iz Meteorološke stanice, rekao nam je da je sneg počeo da pada u 2,15 noćas, debljina snežnog pokrivača izmerenog u Dimitrivgradu je 7 centruimetara. Ostali podaci:

T=-1; Pritisak 967 mb; Vlaga 94%; Vetar zapad-severoyapad 3 m/sek; Vidljivost 3 km. Minimalna noćas -2 stepana; maksimalna juče 8 stepeni.

Evo i zvanične prognoze iz Hirometeorološkog zavoda Srbije.

Na severu zemlje biće sunčano, a u ostalim krajevima pretežno oblačno, ponegde sa slabim snegom. Od podneva se očekuje postepeno razvedravanje, prvo u zapadnim i centralnim predelima, a do kraja dana i u ostalim.Severni i severozapadni vetar će u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama povremeno biti jak, a tokom dana će oslabiti. Najniža temperatura od minus šest do nule, a najviša dnevna od nule do pet stepeni.
Do četvrtka se u Srbiji očekuje hladno vreme.
U sredu ujutro se očekuje slab do umeren mraz, a tokom dana pretežno sunčano i hladno vreme.
Od srede uveče na severu, a u četvrtak i u ostalim krajevima se očekuje postepeno naoblačenje, u većem delu zemlje suvo, sem ponegde u Vojvodini i istočnoj Srbiji gde će biti slabe kiše i snega.
Vreme će i narednih dana biti oblačno, u petak malo toplije i vetrovito, a u nižim predelima ponegde uz slabu kišu, a sneg u brdsko-planinskim predelima.
Biometeorološka prognoza za utorak, 29. novembar:
Meteorološke prilike uticaće relativno nepovolјno na većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i cerebrovaskularnim bolesnicima. Mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje kod meteoropata.

Weather 2 Umbrella prognoza vremena u Pirotu do kraja nedelje!

Stanje u saobraćaju na našem području je dobro. Na magistralnom putu na kolovozu nema snega.

Kontrolišu se lokalni putni pravci gde takodje nema problema u saobraćaju.

Živorad Djordjević iz Hotela StarA rekao nam je da ima desetak centrimetara snega. Djordjević nam je takodje rekao, razgovarali smo oko 10 časova, da snega ima na kolovozu i da nije čišćen. Neophodna je zimska oprema za sve namernike ka selima Gornjeg Visoka.