U Pirotu osnovnu školu zavšavaju 442 učenika; Konkurs za upis u srednje škole još uvek nije objavljen

14. maj 2020. 10:59 Društvo Pirot Plus Online

Bliži se kraj školske godine. U junu će određene aktivnosti biti realizovane u školama, ali se ipak svi učenici neće vraćati u klupe. Zbog pandemije koja je zadesila čitav svet ova školska godina privešće se kraju u specifičnim okolnostima i onako kako to epidemiološka situacija dozvoljava. U skladu sa preporukama i zahvaljujući odgovarajućim uslovima u školama mala matura će se polagati, kao i maturski ispiti u srednjim školama.

S obzirom da se u ovom periodu budući srednjoškolci, pored pripreme za završni ispit, informišu i o srednjim školama i odlučuju šta će da upišu, u nedavnom razgovoru sa prosvetnim inspektorom Dušanom Spasićem pitali smo kakav će biti plan upisa ove godine u pirotskim školama?

Spasić je istakao da u Pirotu osmi razred završavaju 442 učenika, a konkurs za upis u srednje škole još nije izašao zbog ovog stanja.

Za sada će najverovatnije ostati onako kako je bilo i prošle godine, što za nas nije loše, ali čekamo da se potvrdi. Bila je elektronski prijava za specijalizovana odeljenja, kao što je slučaj u našoj Gimnaziji, što je pokazatelj da će najverovatnije biti isto kao i prošle godine, rekao je Spasić.