U Pirotu od večeras do subote uveče obilnije padavine. Naveća količina kiše u utorak i sredu!Temperaturna razlika od 23 do 3 stepena!

07. novembar 2016. 10:00 Društvo Pirot Plus Online

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, na severozapadu malo svežije, mestimično kratkotrajna kisa, moguća je i grmljavina. U toku noći pojačanje padavina, posle ponoći u južnim krajevima jaka kiša. Južni i jugoistočni vetar u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura od 6 do 15, najviša od 12 na severozapadu do 20 stepeni na jugoistoku.

Najniža temperatura 13, najviša 16 stepeni.

U utorak i sredu u Srbiji oblačno s kišom i hladnije. U centralnim, južnim i istočnim krajevima velika količina padavina, ukupno od 40 do 80 milimetara.

Iz RHZS saoštavaju da se od srede posle podne u planinskim predelima očekuje sneg i stvaranje snežnog pokrivača, ponegde visine preko 15 cm.

U četvrtak i petak hladno, slabljenje i u većini mesta prestanak padavina.

Kratkotrajni sneg moguć je ponegde i u nižim predelima brdsko-planinskog dela Srbije.

Od subote promenljivo oblačno i toplije, ponegde kiša.

Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje na obilne padavine u periodu od ponedeljka do srede uveče.Kako se navodi, obilne padavine se očekuju u jugozapadnim, južnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije, ukupna količina padavina od 40 do 80 mm (litara po kvadratnom metru) za 48 h.

“Od srede posle podne u planinama sneg i stvaranje snežnog pokrivača, ponegde visine preko 15 cm.Na gornjem toku Južne Morave sa pritokama (Jablanica, Veternica, Pusta, Toplica i Vlasina), na Crnom i Belom Timoku, Resavi, Crnici i Rasini vodostaji će od 08. do 10. novembra biti u umerenom i većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama (Bjelica, Moravica, Rzav, Skrapež, Đetinja i Ibar) kao i Limu vodostaji će od 08. do 10. novembra biti u umerenom i većem porastu sa približavanjem upozoravajućim nivoima. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja“, navodi se u upozorenju.

Boris Todorov iz Meteorološke stanice u Dimitrovgradu, objavio je podatke, za ponedeljak, 7.oktobar u 11,3o minuta :

T=16 stepeni; P=956 mb;Vetar istočni 4 m/sek.

Minimalna noćas = 12 stepeni;maksimalna juče = 17 stepeni.

Padavine za 24 protekla 24 časa : Dimitrovgrad 0,9 lit.; Bela Palanka 2 lit.; Babu[nica 2,7 lit.; Pirot 1,4 lit.;

Weather 2Umbrella, prognoza vremena za Pirot za naredne dane :