U pirotsku Bolnicu stigao “papir” za vakcinu protiv Korone! Izjašnjavanje u toku!

06. januar 2021. 14:08 Korona virus Pirot Plus Online

Vakcinacija zdravstvenih radnika u Srbiji počela je 30. decembra i vakcine su već primili zaposleni na infektivnim klinikama i u urgentnim centrima, izjavio je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja u Vladi Srbije.

        Prema informacijama  koje smo danas saznali, u pirotsku Bolnicu, konkretno,   stigao je  dokument  iz Ministarstva zdravlja  koji poziva  lekare, medicinske sestre i tehničare, da se upišu, ukoliko žele da prime vakcinu . Naši izvori kažu da  su reakcije podeljene , da ima zaposlenih koji su odbili da prime vakcinu!   Nemamo informaciju  koje su vakcine  ponuđene !

……………………………………………………………

 Kako je saopštila Vlada Srbije, da je zainteresovanost zdravstvenih radnika za vakcinaciju trenutno mnogo veća nego što su mogućnosti.

  • Prioritet su zdravstveni radnici u crvenim zonama, na infektivnim klinikama i na prijemnim odeljenjima.
  • Kako vakcine budu stizale, istog momenta biće vakcinisani ljudi po prioritetima koje smo odredili. Vakcine kompanije Fajzer/Bajontek stizaće na nedeljnom nivou, takođe i ruska i neke druge”, rekao je Lončar.

On je saopštio da se sezonski grip još nije pojavio ali da u svakoj zdravstvenoj ambulanti postoji dovoljno uvoznih četvorovalentnih i Torlakovih trovalentnih vakcina, kao i da šira vakcinacija može da spreči da od januara do marta dođe do sudara gripa sa korona virusom.