U pirotskom Radničkom napreduju! Izabrano rukovodstvo, pripreme u toku, sledi formiranje ekipe i trening utakmice!

12. jul 2020. 17:11 Sport Pirot Plus Online

U Radničkom  polako slažu mozaik. Najpre je održana sednica Skupštine, izabran je novi predsednik Upravnog odbora. Umeesto Zorana Nikolića, prvi čovek Kluba je Bratislav Ćirić. Nekoliko dana kasnije, u nastavku sednice Skupštine, izabrani su i članovi Upravnog odbora. To su Dragoslav Jocić Tref, Milan Ilić, Miloš Nikolić, Aleksandar Popović i Saša Jovanović.

Dejan Čelar, prošle sezone šef Stručnog štaba, iako je imao pozive superligaških klubova, odlučio je da nastavi saradnju s Radničkim. Pripreme su počele  6. jula.

Nekoliko dana kasnije već se znalo koji će fudbaleri napustiti ili su već otišli iz Kluba. Spisak je poduži: Miloš Spasić (Radnik), Nikola Vlajković (Novi Pazar), Stefan Marković, golman  Stojanović, Vusljanin, Spasojević, Savićević, Kostas, Radivojević, Nikčević (?). Saznajemo da će mladi Novak Petrović, zbog fakulteta, biti ustupljen niškom Sindjeliću.

U subotu smo bili na Stadionu kraj Nišave. Prenosimo detalje sa treninga.

Nenad Jončić je radio sa dvojicom mladih i veoma talentovanih golmana Miloradom Kojićem i Stevanom Stojanovićem. Obojica su ustupljeni iz niškog Radničkog, odnosno beogradskog Partizana.

U subotu smo, po završetku  razgovarali sa Dejanom Čelarom, šefom Stručnog štaba

Novi u fudbaleri u Radničkom su: Momić, Petrov, Branković, Milanović, Kuldžanov (2001.), Vukan Djordjević, Adžibaba (ustupljeni,  Crvena Zvezda) i Nikola Petrović (ustupljen, Radnički Niš). Čukarički će najverovatnije dozvolii Šariću da i u ovom prvenstvu igra u Pirotu. Nikica Nikčević će najverovatnije ostati u Beogradu.

Podsećamo, vratio se Andreja Apostolović. Popularni Toti je operisao ukrštene ligamente u Novom Sadu, oporavlja se i lagano trenira. Očekuje se da se oporavi za finiš prvog dela sezone. Toti će biti najveće pojačanje za Radnički! Apotolović je slobodan igrač. Niški Radnički nije ispunio obaveze prema  ovom fudbaleru koji je u jednom trenutku bio kanidat za mladu reprezentaciju Srbije.

Čelar kaže da u Klubu brinu o zdravlju fudbalera, planiraju dalji tok priprema u skladu sa epidemiološkom situacijom, kao i trening utakmice

Odlazeći sa treninga, sasvim slučajno, krenuli smo zajedno sa trojicom fudbalera koji nisu iz Srbije.

Ovusu Bempah (Gana), Edua Guu Serge (Camerun) i Izat Kulzhanov (Kazahstan)

 Prvu trening utakmicu fudbaleri Radničkog odigraće 18. jula, u Pirotu  tradicionalno, protiv niškog  Sindjelića