U OŠ “Dušan Radović” održan seminar “Ocenjivanje učenika”

19. novembar 2012. 10:16 Društvo Pirot Plus Online

U organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja , u OŠ “Dušan Radović” juče je održan seminar pod nazivom „Ocenjivanje učenika“. Prema rečima Slavka Ilića, direktora škole, na seminaru su učestvovali nastavnici osnovnih škola na nivou okruga u cilju bližeg upoznavanja sa sistemom ocenjivanja učenika i principima koje nameće Pravilnik o ocenjivanju, koji je donet septembra prošle godine, kao i njegove izmene.

-Ovo je bila prilika da se razradi promena Pravilnika o ocenjivanju učenika. Izveštaj će biti prezentovan na nastavničkom veću, kako Pravilnik i nalaže – kaže Ilić.

Nakon seminara predstavnici škola su zaduženi da sa zaključcima upoznaju svoje kolege i naprave plan radi lakše primene pomenutog dokumenta o ocenjivanju učenika, kaže Ilić

-Važno je da sam učenik bude više informisan, kao i njegovi roditelji. Roditelji imaju mogućnost da se informišu o svom detetu i njegovim ocenama na roditeljskom sastanku ili kada je dan „otvorenih vrata“. Međutim kada roditelji ne dolaze pismeno će se upozoravati i pozivati da dođu u školu i saznaju informacije o ocenama i ponašanju svog deteta- kaže Ilić.