U Opštoj bolnici voda ispravna za piće. Odjavljene epidemije gripa i malih boginja. Bolnici odobrene tri specijalizacije i dve subspecijalizacije

17. maj 2018. 12:00 Društvo Pirot Plus Online

Na današnjoj konferenciji za novinare doktor Goran Petrović, direktor Opšte bolnice Pirot rekao je da je zahvaljujući Ministarstvu zdravlja u potpunosti rekonstruisana vodovodna mreža u stacionarnom delu. Radovi su završeni, prešle nedelje odradjena je kompletna dezinfekcija sistema, uradjene su analize kvaliteta vode, koje su pokazale da je voda u potpunosti ispravna za piće.

Jedan od problema celog zdravstvenog sistema, sa kojim se Ministarstvo svakodnevno suočava je informacioni sistem za zakazivanje pregleda, koji je u svom dosadašnjem funkcionisanju pokazao nekoliko nedostataka. Izmenjen je način otvaranja termina za zakazivanje i s tim u vezi u narednih desetak dana biće održan još jedan sastanak sa direktorima domova zdravlja sa područja Okruga.Kada su u pitanju liste čekanja, i tu se očekuju odredjeni pozitivni pomaci, mada situacija u pirotskoj Bolnici nije alarmantna, naprotiv, kaže doktor Petrović

Doktor Nebojša Jovanović, pomoćnik direktora Bolnice za medicinska pitanja kaže da su u skladu sa odlukom Upravnog odbora, Bolnici odobrene 3 nove specijalizacije iz oblasti interne medicine, hirurgije i oftamologije i 2 subspecijalizacije iz pulmologije i kardiologije.

Prema rečima doktora Petrovića, krajem aprila, odnosno početkom maja Centar za prevenciju Zavod za javno zdravlje odjavio je epidemije malih boginja i gripa. Time je van snage stavljena odluka o zabrani poseta hospitalizovanih pacijenata u Opštoj bolnici. Vreme posete je od 14 do 16 časova.