U Opštoj bolnici otvoren Centar za hipertenziju, sprečavanje šloga i infarkta VIDEO

24. septembar 2014. 18:58 Društvo Pirot Plus Online

Danas je u Opštoj bolnici Pirot otvoren Centar za hipertenziju, prevenciju šloga i infarkta miokarda. Tim povodom u amfiteatru Bolnice održana je konferencija za medije. Doktor Goran Petrović, direktor Opšte bolnice tim povodom je rekao da je ovo od izuzetno značajno za našu zdravstvenu ustanovu koja je time što je postala 20. član Udruženja ovih centara u Srbiji, postala i deo medjunarodne mreže visoko stručno osposobljenih i savremeno opremljenih specijalizovanih centara za dijagnostiku i lečenje veoma ugroženih i teških kardiovaskularnih bolesnika.

Otvaranju Centra prisustvovali su i eminentni stručnjaci u ovoj oblasti. Docent Nebojša Tasić,predsednik Udruženja HISPA centara Srbije, ka\e da je ideja formiranja centara da se kroz aktivnu saradnju lekara različitih specijalnosti pacijent najkvalitetnije leči u domaćoj zdravstvenoj ustanovi.

Zamenica predsednika Udruženja prof. dr Marina Deljanin Ilić, koja je ujedno i rukovodilac Udruženja za jugoistočnu Srbiju, rekla je da je u pirotskoj Bolnici Centar koji je danas otvoren drugi po redu centara koji su otvoreni u ovom delu Srbije.

Centar je otvoren u okviru Internističke službe Opšte bolnice, a ambulanta će raditi dva puta nedeljno. Dva puta mesečno biće organizovana savetovalište za sve zainteresovane pacijente, rekla je doktorka Jelena Denčić, internista kardiolog u Opštoj bolnici