U Nišoru i dalje poteškoće oko vodosnabdevanja. Na poslednjem sastanku meštana nije postignut dogovor

01. jul 2019. 07:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Nedavno se našoj redakciji obratio jedan meštanin Nišora, sela nadomak Pirota, istakavši problem vodosnabdevanja u selu. On kaže da se veliki broj mestana Nišora snadbeva vodom sa jedne jedine česme u selu.Vodovdna mreža postoji, ali su to pojedini meštani zloupotrebili, stavili ventile, i doveli sami sebi vodu u svoja domacinstva, dok je deo sela ostao bez vode. Ovog vikenda održan je sastanak meštana sa ciljem da se iznađe rešenje.

Kako nam je javio Dejan Colić iz Nišora i posle ovog sastanka nije se maklo sa mrtve tačke. Sastanak je protekao u nekonstruktivnoj atmosferi, a prisustvovalo je svega petnaestak meštana. Colić nam je poslao video zapis sa ovog skupa. Ovo je deo atmosfere.

Trenutno u sistemu JP”Vodovod i kanalizacija se nalazi dvadeset i jedno selo, odnosno vodovodna mreže u tim selima je poverena na održavanje Vodovodu. Prema rečima direktora pirotskog vodovoda, Zorana Nikolića, vodosnabdevanje u svim selima pod ingerencijom Vodovoda je uredno. Postoje vodomeri i utrošak vode se naplaćuje po istoj ceni kao u gradu. Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” je spremno da preuzme održavanje i ostalih seoskih vodovoda , ali to zavisi od samih sela i njihove spremnosti na saradnju.