U Mlekarskoj i Srednjoj stručnoj školi nedovoljno učenika

03. jul 2017. 13:30 Društvo Pirot Plus Online

Tehnička i Ekonomska škola prošle su najbolje upisom učenika u srednje škole u prvom krugu. Direktor Tehničke škole, Aca Božić, kaže da je prema njihovim očekivanjima 100% ispunjen plan upisa u svim odeljenjima zbog čega su veoma zadovoljni.

Marjan Ćirić, direktor Ekonomske škole, sa velikim zadovoljstvom je istakao da su i oni popunili sva mesta u prvom upisnom krugu i da je i ove godine vladalo veliko interesovanje za njihove obrazovne profile. Za učenike kojima je neki od obrazovnih profila Ekonomske škole bio prva želja imaće šansu posle 1. septembra ukoliko se neko od učenika bude prebacio u drugu školu, rekao je Ćirić.

Gimnazija je takođe dobro prošla prvim upisnim krugom s obzirom da će upisati ukupno 109 učenika. Nedostaje još 11 učenika za binlingvalno odeljenje, ali tu ništa ne može da se promeni, kaže psiholog škole Tamara Kutlešić i ističe da su generalno zadovoljni upisom.

Rezultatima upisa nisu zadovoljni direktori Mlekarske i Srednje stručne škole s obzirom da su upisali znatno manji broj učenika od predviđenog broja.

Dragan Stojanović, direktor Mlekarske škole, naveo je da su odeljenja trećeg stepena skoro popunjena, ostalo je po par mesta kod Prerađivača mleka i Pekara dok je odeljenje Mesara popunjeno 100% posto. Iznenađenje je odeljenje četvrtog stepena jer je ostao značajan broj slobodnih mesta. Stojanović očekuje da se odeljenje popuni u drugom krugu.

Direktor Srednje stručne škole, Dragoslav Mančić, ističe da nisu zadovoljni upisom. U odeljenju Tehničar za polimere od predviđenih 27 upisali su 25 učenika, dok su kod Tehničara za zaštitu životne sredine prošli upisali samo 10 učenika. Mančić takođe očekuje da se učenici prijave u drugom upisnom roku.

Ministarstvo prosvete dozvoljava formiranje odeljenja i sa 15 učenika.