U lokalnom derbiju “topdžije” lako do bodova. “Korner majstor” Vladimir Matejić!

07. mart 2021. 12:10 Sport Pirot Plus Online

 Zona Istok

18.kolo

Pomoćni teren Gradskog stadiona

Pirot : Senjak  - Tanasko Rajić   0:3 (0:2)

Senjak: Tošić, Sokolov, Jotić, Džonić, M.Minić, L.Manić, (Osmanović) Nedeljković, Selimović, Popović, M.Nikolić, (U.Nikolić)Ćirić

Rezerve: Lilić,  U. Nikolić, Usković, N.Manić, Jovanvić , Apostolović, Osmanović

 Tanasko Rajić :D. Petrović,N. Nikolić,( Usković)  Filipović, ( R.Petrović)  Ćirić, Pejčić, Krstić, ( Velev ) V.Petrović, Vasić, Ignjatović, ( Micić) Matejić, Simonov ( Mančić )

Rezerve: Gogov, Usković, Velev, Petrović, Mančić, Džunić, Micić

Sudije Marko Ćirić, Stefan Denčić, Andrija Nikolić  (svi iz Pirota )

Strelci : Vasić 27. min, 0:2 Matejić, 44. mi. ( iz kornera ), 0:3  Mančić u 84.min.

   Potajna očekivanja  Dragiše Zlatanova i njegovih fudbaera , ipak, nisu se ostvarila. Pobedio je u derbiju bolji tim, ekipa koja se nalazi na čelu "kolone" timova ove  Zone.

    Posebna dominacija "topdžija" bila je u prvom poluvremenu. U nastavku, domaći su uložili više truda i želje, imali nekoliko rilika, ali  nisu bili uspešni u realizaciji.

  Senjaku su nedostajli Predrag Ivković, Darko Vasić, a Lazar Manić, odigrao je jedno poluvreme, delovao je kao da nije bio fizički spreman, možda povreda!

   Ekipa Bojana Panajotović je dobro organizovana, ima više mladih fudbalera, spremnih da trče svih 90 minuta, oni iskusniji još uvek igraju dobro i predstavljaju pravi oslonac tima.

Poseban kuriozitet meča da su dva pogotka postignuta posle kornera. Posle prvog lopta je Vasić prosledio u mrežu. Drugi gol je remek delo Vladimira Matejića i njegove precizne levice. Jeste lopta bila nošena jakim vetrom, ali je Matejić znao kako da je majstorski "iseče" i pošalje direktno u mrežu.

   Lokalni derbi u celini  igran je u  fer , korektnoj atmosferi. Kapiten Simonov je napustio igru zbog povrede, mada ne bi se smatralo da je start bio nameran.

    Posebno treba istaći Marka Ćirića, glavnog arbitra i njegove saradnike. Mladi sudija po stažu, Ćirić, fakultetski obrazovan, izuzetnog ponašanja na terenu, uradio je svoj deo posla tako dobro, da  slobodno možemo da se nadamo da će Pirotski okrug, dodajem, ovaj deo Srbije, posle Stefana Ćirića, dobiti još jednog odličnog arbitra.

 Sve čestitke akterima. To su medjusobno uradili i treneri posle utakmice.