U Gradskoj upravi Pirot upriličen prijem za učenike i profesore iz Skoplja

28. septembar 2023. 13:42 Društvo Pirot Plus Online

Učenici i profesori iz Gimnazije “Orce Nikolov” u Skoplju, koji borave u Pirotu, u poseti Gimnaziji, danas su imali prijem u Gradskoj upravi. Ova poseta deo je dugogodišnje saradnje dve škole u okviru projekta “Od Vardara do Nišave”.

Goste je pozdravio zamenik gradonačelnika Miloš Colić, ističući da mu je drago što ova saradnja traje već 10 godina i što se razvijaju prijateljstva koja će dugo da traju. Učenici, pored zajedničke paritcipacije u nastavi, kaže Colić, upoznaju se i sa kulturnim i istorijskim spomenicima Pirota i Skoplja i upoznaju život ljudi u tim gradovima. Gimnazija ima međunarodnu saradnju i sa Višijem u Francuskoj i ovakvi susreti između škola su dragoceni, poručio je Colić.

Mitko Dimovski, direktor Gimnazije “Orce Nikolov” u Skoplju ističe da je prvi put u Pirotu i da je grad veoma lep. Dimovski je naglasio da se raduje što ovaj projekat traje deceniju i nada se da će se nastaviti i ubuduće.  

Odmah po dolasku gostiju pokrenuta je inicijativa da se ove dve škole povežu i na planu odeljenja za scenske i audio - vizuelne umetnosti, rekla je Ivana Kostadinović, direktorka Gimnazije Pirot.

Ovom prilikom devojčice iz Skoplja iznele su svoje impresije o Pirotu.

*S. Ćirić