Učenik Gimnazije Pirot Nemanja Krstić plasirao se u finale RAF izazova. Gimnazijalci postigli izuzetan uspeh i na Književnoj olimpijadi

21. mart 2022. 08:59 Društvo Pirot Plus Online

U subotu, 19. marta, održan je finalni nivo RAF izazova u programiranju, organizovanog od strane Računarskog fakulteta u Beogradu i Društva matematičara Srbije, već četrnaestu godinu.

Učenik trećeg razreda Gimnazije Pirot, Nemanja Krstić, osvojio je 6. mesto u konkurenciji od 150 učenika, koliko je i plasirano u finalni deo u okviru 3D video, MEL (Maya Embedded Language) i objektno-orijentisanog programiranja.

Zadatak je bio da se pred komisijom odbrani rad, koji je i kvalifikovan za finalni deo takmičenja, a nakon toga reše konkretni problemski zadaci, zadati od strane komisije na licu mesta. Mentor učenika je profesorka Irena Vidanović.

...................................................................................

U nedelju, 20. marta, u Gimnaziji Pirot je održano Okružno takmičenje Кnjiževna olimpijada za učenike svih razreda srednjih škola iz Okruga. Učenici Gimnazije Pirot su ostvarili zapažene rezultate, plasiravši se u velikom broju za dalji nivo takmičenja. Čak četrnaestoro pirotskih gimnazijalaca, iz svih razreda, ostvarilo je zapažene rezultate i plasman na republički nivo takmičenja.

U prvom razredu na republički nivo takmičenja plasirale su se učenice: Jana Jelenković, Natalija Petrović, Кatarina Tošić, Anja Petrović, Anđela Božilović, Vladana Blagojević, Jelena Spasić, Anđela Janićijev, Minja Penčić. Mentor ovih učenika je profesorka srpskog jezika i književnosti Biserka Кostić.

U drugom razredu na republički nivo takmičenja plasirala se učenica Marija Manić. Mentor ove učenice je profesorka srpskog jezika i književnosti Jasmina Manić.

U trećem razredu na republički nivo takmičenja plasirala se učenica Marika Pešić. Mentor ove učenice je profesorka srpskog jezika i književnosti dr Suzana Jovanović.

U četvrtom razredu na republički nivo takmičenja plasirale su se tri učenice: Lana Spasić, Neda Кostić i Una Antić. Mentor ovih učenica je profesorka srpskog jezika i književnosti Branka Tanović Savić.