Učenici srednjih škola iz Pirotskog okruga postigli odlične rezultate na državnom takmičenju iz istorije

24. maj 2021. 09:00 Društvo Pirot Plus Online

Proteklog vikenda u Šapcu je održano državno takmičenje iz istorije za učenike osnovnih i srednjih škola. Šabačka gimnazija bila je odličan domaćin državnog takmičenja iz istorije učenika srednjih škola. U izuzetnoj konkurenciji učenici srednjih škola iz Pirotskog okruga postigli su odlične rezultate na državnom takmičenju iz istorije.

Gimnazije

- 1. razred, Marija Manić iz Pirota, učenica Gimnazije Pirot, osvojila je četvrto mesto.

Mentor: prof. Vladica Tošić

- 2. razred društveno-jezički smer, Predrag Stojanović iz Babušnice, učenik Srednje škole sa domom učenika “Vuk Karadžić” - Babušnica, osvojio je peto mesto.

Mentor: prof. Miodrag Nikolić

- 3. razred društveno-jezički smer, Natalija Ivanov iz Babušnice, učenica Srednje škole sa domom učenika “Vuk Karadžić” - Babušnica, osvojila je drugo mesto.

Mentor: prof. Miodrag Nikolić

Srednje stručne škole

- 2-4. razred, Miroslav Gogov iz Dimitrovgrada, učenik Tehničke škole u Pirotu osvojio je drugo mesto.

Mentor: prof. Marko Živković

Kontinuitet odličnih rezultata na državnim takmičenjima iz istorije pokazatelj je odgovornog i istrajnog rada učenika i nastavnika tokom cele školske godine. Zahvaljujemo se školama, roditeljima i lokalnim samoupravama na podršci tokom svih ciklusa takmičenja od školskog do državnog nivoa.

Državno takmičenje iz istorije organizovalo je Društvo istoričara Srbije “Stojan Novaković”, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Aktiv nastavnika istorije Pirotskog upravnog okruga čestita učenicima i mentorima odlične rezultate na državnom takmičenju iz istorije.

*Info i foto: Vladica Tošić
Aktiv nastavnika istorije
Pirotski upravni okrug