Učenici Ekonomske škole Pirot u okviru aktivnosti na projektu “Digitalne veštine mladih za bolju aktivnost i pismenost” borave u Bugarskoj

20. oktobar 2020. 12:20 Društvo Pirot Plus Online

Ekonomska škola Pirot učestvuje u realizaciji projekta “Digitalne veštine mladih za bolju aktivnost i pismenost”, koji se realizuje u okviru programa Erazmus+.  Tim povodom u Gabrovu u Bugarskoj od 20. do 28. oktobra organizovane su aktivnosti za učenike iz pet zemalja koje učestuju u projektu. Pored učenika Ekonomske škole Pirot prisustvuju i učenici iz škola iz Bugarske, Makedonije, Turske i Ukrajine.

Direktor Ekonomske škole Marjan Ćirić rekao je u izjavi za portal Plus onlajn da je projekat počeo da se realizuje 1. februara, a glavna aktivnost je mobilnost učenika. Zbog epidemiološke situacije mobilnost učenika je odlagana nekoliko puta, ali sada su se stekli uslovi za to.

Tokom ovih osam dana učenici će imati različite radionice i sesije kako bi stekli dodatna znanja i veštine. Ćirić očekuje benefite od ovog projekta, s obzirom na iskustva sa prethodnog projekta u kojem su učestvovali.