Učenici Ekonomske škole Pirot u Bugarskoj učestvovali u realizaciji projekta „Digitalne veštine mladih za bolju aktivnost i pismenost“

28. oktobar 2020. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

Program Evropske unije Erazmus +, odobrio je za finansiranje projekat pod nazivom „Digitalne veštine mladih za bolju aktivnost i pismenost“. Učesnici projekta su mladi ljudi iz Turske, Ukrajine, Bugarske, Severne Makedonije, kao i učenici Ekonomske škole Pirot.

U periodu 20. do 27.10.2020. godine implementirana je glavna aktivnost projekta. Četiri učenika Ekonomske škole Pirot je u pratnji profesora boravilo u gradu Gabrovo u Bugarskoj.

Realizovane su interaktivne sesije vezane za razvoj digitalnih veština i poboljšanje pismenosti, interaktivne igre za podsticanje timskog rada, takmičarskog duha i prijateljstva, razvijale su se kreativne, digitalne, jezičke i komunikacijske veštine, promovisala se međukulturalna komunikacija i jednakost, interaktivne situacije u kojima su učesnici bili direktno uključeni u proces korišćenja, stvaranja i deljenja digitalnih alata za potrebe mladih u različitim oblastima kao što su kultura, sport, obrazovanje, zaštita životne sredine itd.

Ovo je drugi projekat u okviru programa Evropske unije Erazmus+ koji su realizovali učenici i profesori Ekonomske škole Pirot, i time će se još više poboljšati kapacitete, atraktivnost i međunarodne dimenzije škole kroz razvoj i implementaciju Evropskog plana razvoja.

*Tekst i foto Ekonomska škola Pirot