Učenički parlament Gimnazije i Rotari klub Pirot ulepšali deci novogodišnje praznike

23. decembar 2021. 11:17 Društvo Pirot Plus Online

Učenički parlament Gimnazije Pirot u saradnji sa Rotari klubom Pirot organizovao je veliku novogodišnju humanitarnu akciju “Praznici nam stižu”. U prethodnom periodu pripremljeni su paketići koji su namenjeni deci korisnicima Centra za socijalni rad, deci na lečenju u Opštoj bolnici Pirot, deci bez roditeljskog staranja iz Doma u Strelcu i deci iz osnovne škole u Zvoncu.

Tim povodom danas je organizovan prigodan program u Svečanoj sali Gimnazije Pirot, a specijalizovano odeljenje za scensku i audio-vizuelnu umetnost pripremilo je predstavu za decu koja su došla po paketiće.

Direktorka Gimnazije, Ivana Kostadinović, kaže da njihov učenički parlament godinama unazad organizuje humanitarne akcije, a sada su se akciji priključili Centar za socijalni rad, Rotari klub Pirot, javna preduzeća, druge ustanove i pojedinci.

Marija Vasić, direktorka Centra za socijalni rad, istakla je da je ovo dobar trenutak darivanja kada se pokazala velika humanost i zahvalila je Rotari klubu i Gimnaziji.

Vladica Tošić, predsednik Rotari kluba Pirot za 2021./22. godinu, rekao je da je RC Pirot prethodno organizovao humanitarnu predstavu, a sredstva su iskorišćena za kupovinu paketića u okviru ove akcije. Tošić ističe da je zadovoljan jer su u sinergiji sa učenicima uspeli da sve to organizuju i usreće decu u vreme praznika.

Učenici takođe naglašavaju da je njihov cilj bio da deci ulepšaju praznike.

Paketiće je dobilo oko 50 dece.