Uželeli se i prodavci i kupci - Zelena pijaca! Cene ostale iste

22. april 2020. 11:46 Korona virus Pirot Plus Online

Zelena pijaca danas je ponovo počela da radi posle pauze od mesec dana. Jutros oko 10 časova, kada smo posetili pijacu, nije bilo gužve. Kupaca je bilo, ali ne mnogo. Ono što je najvažnije svi su nosili maske i poštovali preporučenu distancu.

Prodavačice na pijaci kažu da su se prodavci uželeli kupaca i obrnuto, a prodaja danas ide dobro. Cene se, prema njihovim rečima, nisu promenile.

Kako kažu, osetilo se to što nisu radili. Srećni su što su ponovo počeli sa radom, radiće svakog dana do 16 časova i pratiti sva uputstva nadležnih. Ukoliko bude nekih promena poštovaće.

Kada je reč o ponudi i cenama moramo da istaknemo da je svežeg povrća i voća u izobilju. Ponuda jako dobra, a cene su ostale iste. Paradajz je 230 dinara po kilogramu, krastavac 130, spanać 100, kupus 100, mladi luk, zelena salata i rotkvice 30 dinara vezica.

Oko pijace, takođe, nije bilo velike gužve. Čak ni ispred dobro poznatkog mesta gde se čeka za „žešći mećici“. Gužve je bilo ispred Elektrodistribucije, ali se držala socijalna distanca.

Bez obzira na okolnosti i mogućnost plaćanja pošto prođe vanredno stanje mnogi su ipak odlučili da svoje troškove izmire na vreme, uz, naravno, pridržavanje svih propisanih mera zaštite.

Svaka čast!