Slobodna mesta za srednjoškolce u Domu učenika

25. jul 2014. 07:54 Društvo Pirot Plus Online

Dom učenika Mlekarske škole raspolaže sa 80 mesta za učenike i 10 za studente. Svi kapaciteti za studente su popunjeni, ostalo je još mesta za učenike, kaže direktor škole Milan Vučićević.

- Što se tiče mesta u Domu učenika, kapaciteti za studente su popunjeni ostalo je još nekoliko mesta za učenike. Činjenica je da se broj mesta u Domu iz godine u godinu smanjuje Realizovali smo značajnu investiciju, u pitanju su vodovodne instalacije, vrednost radova je 1.5 miliona dinara, i ostalo je da se uradi ispitivanje mreže. Promenićemo oluke tokom letnjeg raspusta biće tu sitnijih radova.-dodaje Vučićević.

Mlekarskoj školi za prestojeću školsku godinu odobren je upis dva odeljenja. Profil u četvorogodišnjem trajanju prehrambeni tehničar profil 30 učenika i 30 za kombinovano odeljenje u trogodišnjem trajanju, prerađivač mleka 10 , mesar 10 i pekar 10 učenika.

-Na osnovu Konkursa Ministarstva prosvete, koji je predvideo 60 mesta, dva odeljenja, mi smo toliko učenika i upisali. Odeljenje u trogodišnjem trajanju podelićemo, tako da očekujemo da tu bude još zainteresovanih u avgustu. Trogodišnja su zanimanja ove godine napravila pomak zato što je u četvrtom stepenu broj mesta smanjen a verovanto su roditelji i učenici shvatili da je dobro imati zanat. Nemamo preciznu evidenciju ali u suštini naši đaci nađu posao po završetku školovanja –kaže Vučićević.