U dimitrovgradskoj opštini u toku sanacija atarskih i mahalskih puteva

12. septembar 2012. 11:18 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Lokalna samouprava u Dimitrovgradu prema rečima Vladice Dimitrova, predsednika opštine funkcioniše bez problema. Ono što se sada čeka jesu smernice Vlade da se vidi kako će se realizovati sredstva van transfera, i novac koji je odobren za projekte iz ranijeg perioda. O transferima je bilo reči i na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća u ovoj opštini, kaže Dimitrov.

-Ako transferi ostanu ovakvi kakvi su, prema našoj proceni ostvarenje budžeta biće do 90 %, što je odlično u uslovima aktuelne ekonomske situacije. S druge strane radimo analizu smanjenja prihoda zbog najavljenog ukidanja taksi,tako da će, prema proceni priliv na godišnjem nivou, biti smanjen za 10 miliona dinara, ali to su za sada samo procene, još uvek nemamo tačne cifre- kaže Dimitrov.

Kada je reč o radovima Dimitrov ističe da se trenutno radi na atarskim i mahalskim putevima u opštini.

- Kada je reč o programu uređenja atarskih puteva iz projekta sa Ministarstvom poljoprivrede vrednog 43 miliona dinara, očekujem da radovi budu gotovi do kraja meseca. Pored toga Opština uređuje i mahalske puteve u cilju pripreme za predstojeću zimu . Trenutno se radi u ataru sela Trnski Odorovci, Petačinci i Iskrovci i ti radovi biće završeni za dva dana, a zatim će Opštinsko veće doneti odluku o sledećoj lokaciji za rad -kaže Dimitrov.

Dimitrov kaže da su u Opštini u toku i organizacione priprema za Dan opštine koji će biti obeležen 21. septembra, kao i pripreme za otvaranje Sportske hale 22. septembra. U okviru proslave pored svečane sednice biće organizovan i tradicionalni Sajam biodiverziteta i Sajam seoskog nasleđa.