Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 19.06.2019. | objavio Plusonline

0

U čizmama Tigar Pirot i Nato jedinice za vanredne situacije

Кompaniji Tigar radno leto donelo je nove ugovore sa kupcem „Intechplast“ iz Poljske za 2019 – 2020. godinu, koji se odnose na izradu zaštitnog programa obuće za tržište Poljske, Iraka, Irana, Кatra, Turske, Nemačke, Saudijske Arabije, kao i obuće za NATO alijansu.
Generalni direktor kompanije Tigar Vladimir Ilić sastao se u Beogradu sa predstavnicima kompanije „Intechplast“ i ugovorio nove oblike saradnje u vezi sa proizvodnjom zaštitnih čizama za ovog kupca, sa posebnim osvrtom na proizvodnju vatrogasnih čizama za NATO snage.


Za kupca iz Poljske vredne ruke pirotskih majstora u pirotskoj fabrici Obuće ručno izrađuju vatrogasne, vatrogasno šumarske i čizme pod brendom „FHR“.Od nedavno u vatrogasnoj čizmi koračaju bezbedno i NATO jedinice za vanredne situacije. Reč je specijalnoj obući otpornoj na visoke temperature i do 250 stepeni sa vatrootpornim i uljanootpornim đonom, koje koriste NATO trupe u intervencijama spasavanja.
Osim ove proizvodnje u kompaniji Tigar, potpisani su ugovori za proizvodnju čizama specijalne namene za Finsku armiju za 2020 godinu, koji podrazumevaju početak proizvodnje u novembru ove godine. S obzirom na kvalitet proizvoda i dugoročnu saradnju izvesno je i dobijanje ugovora za 2022 godinu. Prema rečima direktora Ilića kompanija Tigar može da se pohvali i dobijenim tenderom za švedsku Armiju i potpisanim ugovorom do 2022 godine. On naglašava da će ručna izrada četiri hiljada pari obuće specijalne namene u pirotskoj Fabrici Obuće startovati od oktobra meseca uz sukcesivno povećavanje obima proizvodnje.
Podsećanja radi, prema zvanično objavljenim podacima, kompanija Tigar iz Pirota zauzima treće mesto u svetu, a drugo u Evropi, među proizvođačima – izvoznicima gumene obuće. Кompanija koja je u većinskom državnom vlasništvu se visoko pozicionira zahvaljujući kvalitetu proizvoda i velikom izvoznom potencijalu i na taj način nastavlja sigurnim korakom u pravcu oporavka i potencijalnog strateškog partnerstva sa zainteresovanim investitorima.

Tekst i foto Kompanija Tigar ad

Tagovi:Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline