Turski investitor “Avrasja” želeo je zakup AHA Mura Prvi maj! Stečajni upravnik, medjutim, odbio je ponudu jer i dalje želi prodaju Fabrike! Turci zakupljuju Halu u Babušnici. Imaju u planu i izgradnju Fabrike u Pirotu.

14. mart 2017. 07:30 Privreda Pirot Plus Online

Nastojanja Gradske uprave da posreduje u traženju potencijalnog investitora za kupovinu AHA Mura Prvi maj, mogle su da dadu izuzetan rezultat. Medjutim, stečajni upravnik Miroljub Dimitrijević, o ponudi turske firme da zakupi pogone AHA Mura Prvi maj, nije prihvatio, jer se odlučio za prodaju Fabrike.

Podsećamo, pre objavljivanja novog oglasa za prodaju AHA MURE Prvi Maj Pirot, Gradska uprava je upoznala javnost o namerama pojedinih investitora za otvaranje svojih proizvodnih kapaciteta u Pirotu.Jedan od tada pomenutih investitora, koji nije naišao na razumevanje stečajnog upravnika,vlasnik firme ,,Avrasja,, odlučio je da otvori pogon u Babušnici. Koliko je ozbiljan partner u pitanju, govore i planovi da izgradi svoje fabrike u Pirotu.

Izgradnja nove fabrike verovatno će zavisiti i od podsticaja države, jer u planu imaju otvaranje značajnog broja radnih mesta.

Razlog za otvaranje pogona u Babušnici, a ne u Pirotu, je jednostavan. U Pirotu ne postoji poslovni prostor koji odgovara za pokretanje proizvodnje u tekstilu. Jedini odgovarajući prostor su hale u AHA Muri. Bivša hala Trikotaže u Prvom Maju, pretvorena je u skladište guma.

Turski investitor u procesu je otvaranja firme čije će sedište biti u Pirotu. Nakon pokretanja proizvodnog procesa u Babušnici, počeće sa planiranjem izgradnje nove fabrike u Pirotu.

Firma “Avrasja”, kao i u svojoj fabrici u Turskoj, baviće se proizvodnjom lake konfekcije. Za pokretanje proizvodnje potrebni su radnici sledeće struke:

– Operateri za šivenje

– Operateri za rad u krojačnici

– Operateri na peglanju

– Operateri na pakovanju

– Prevodilac turskog jezika

Svi zainteresovani radnici sa područja Babušnice i Pirota, svoju prijavu za posao, sa kratkom biografijom, mogu poslati na mail adresu:

avrasjatextile@gmail.com