Turistička organizacija Pirot na Međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci

19. april 2019. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

Turistička organizacija Pirot prvi put učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci, Republika Srpska, od 18. do 20. aprila 2019.

Ovo je još jedna prilika za promociju turističke ponude Pirota, Stare planine i Jerme, za prezentaciju kulturno istorijskog nasleđa, prirodnih retkosti, pirotskih brendova i lokalne gastronomije.

Predstavnici TO Pirot ističu da koriste priliku i da najave početak letnje sezone, boravak u Pirotu, na Staroj planini, u seoskim domaćinstvima i u Planinarskom domu Dojkinci.

Veliko je interesovanje posetilaca sajma za pirotskim štandom i pirotskom ponudom, a tokom nastupa naši predstavnici žele da najave i manifestacije koje nas očekuju u narednom perodu, kao što su sportsko turističke manifestacije "Jerma golden trail", 25. maj 2019. i drugi po redu Outdoor fest Jerma, u avgustu. Oba desavanja u specijalnom rezervatu prirode Jerma, ali i Festival staroplaninskih jela u Temskoj i Festival sira i kačkavalja u pirotskoj tvrđavi Kale.

..............................................

Ovo je o nastupu TO Pirot izvestila Turisticka organizacija Banja Luka

U okviru ponude i promocije TOS-a, , Turistička organizacija Pirot je kao predstavnik destinacije koja je pobedila na konkursu za izbor „Izuzetne destinacije Evrope“ u Srbiji 2015. godine predstavila u Banjaluci, turističke potencijale, kulturno, istorijsko i duhovno bogatstvo, te prirodne atrakcije i interesantne lokalitete u Pirotu.
Pirot je prvi put sa svojim turističkim, kulturnim i gastro ponudama u Banjaluci. Veliku pažnju novinara i prisutnih pobrali su prepoznatljivi pirotski brendovi „pirotski ćilim“, kačkavalj, i „pirotska peglana kobasica" koja se izrađuje samo Pirotu. Osim gurmanluka u Pirotu su veoma ponosni na Staru planinu, za koju važi da je jedna od najlepših na Balkanu i idelano je mesto za aktivan odmor i trošenje viška ''pirotskih'' kalorija.
Veče promocije održano je u hotelu Bosna u Banjaluci, a prisustvovali su, pored medijskih kuća, i uvaženi gosti - Generalni konzul Generalnog Кonzulata Republike
Srbije Vladimir Nikolić , Državni sekretar Ministarstva turizma R Srbije, predstavnici Ministarstva trgovine i turizma u Vladi Republike Srspke, načelnici
Gradske uprave Grada Balja Luka , predstavnici Privredne komore Republike Srpske i Banjaluke, kao i predstavnici najvećih Turističkih agencija Banjaluke i Turističke organizacije grada Banja Luka.
Turistička organizacija Pirot predstavila se i na Sajmu turizma Banjaluka 2019 . Promotivni štand je bio izizetno posećen od strane medija ,a posebnu pažnju ukazala je ministarka trgovine i turizma Vlade Republike Srpske Dragica Кovač, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić te mediji - Javni servis Republike Srpske – RTRS,
Alternativna televizija Banja Luka, Elta Televizija Banja Luka, Federalma novinska Agencija – FENA , Srpska novinska agencija – SRNA, te Nezavisne novinme BiH, Glas Srpske RS, kao i portali MONDO, Banjaluka portal..

TO Pirot je zajedno sa kolegama iz TOS-a gostovala u Jutarnjem programu RTRS gde je razgovor praćen kadrovima video prezentacije grada Pirota i dekorativnog prikaza pirotskog ćilima , kačkavalja i peglane kobasice.

Saopštenje koje je objavila PR Turističke organizacije Banja Luke, Branka Branković. Na fotografijama su državni sekretar ministarstva turizma, ministarka turizma i direktorka Turističke organizacije Republike Srpske


Foto: Turistička organizacija Pirot