Turistička organizacija na Međunarodnom sajmu

03. april 2014. 07:42 Društvo Pirot Plus Online

Turistička organizacija Pirota učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma koji je danas počeo u Nišu i trajaće do subote. Direktor Turističke organizacije Bratislav Zlatkov kaže da će ovom prilikom potencijalnim turistima organizacija ponuditi raznovrsne programe.

-Iskorisitćemo priliku da pored turizma na selu ponudimo i ostale programe kao što je program obilaska vodopada, manstira, programi koji se vezuju za hotel Falkenštajner, mušičarenje na rekama prve kateogirje i slično. Mi smo jedna od vodećih organizacija koja ima velike smeštajne kapacitete kategorisanih objekata u selu –kaže Zlatkov.

Turistička organizacija promovisače i kampove koji će biti organizovani tokom leta u Temskoj i Visočkoj ržani kao i avanturističku trku “Kopren 24 časa” koja je na programu u maju. Zlatkov kaže da zbog velikog interesovanja turista očekuje da turistička sezona i ove godine počne sredinom aprila pre usrkšnjih i prvomajskih praznika.

-Do tada ćemo imati dosta aktivnosti koje su vezane za realizaciju programa. Kao što je uređenje izletišta i odmarališta, da budemo spremni za predstojeće praznike. Očekuje nas i kategorizacija smeštajnih kapaciteta, ulazimo i u proces kategorizacije objekata kao što su Vizitorski centar i dom Široke luke, koji će ove godine biti u ponudi kao i nekih hostela u Pirotu koji treba da počnu sa radom. Sa početkom rada hotela Pirot biće dovoljno smeštajnih kapaciteta za sve one koji žele da obiđu grad i okolinu – kaže Zlatkov.

Zlatkov napomin je da je nedavno zabeležena i poseta grupe studenata geografije i turizmologije iz Beograda koja je posetila Selo Gostuša.

-Jedna grupa entuzijasta iz udruženja “Mladi za turizam” koji su naši stalni gosti, proteklog vikenda posetili su selo Gostuša, koje je poznato kao Kameno selo. Selo je posetila grupa od 40 mladih i bili su oduševljeni. Imamo najavljene grupe kao što su planinarsko društvo Vidlič, zatim grupu planinara, grupu od 50 posetilaca iz Zavoda za zaštitu prirode, tako da su kapaciteti već popunjeni –kaže Zlatkov.