Tugomir Cvetković: Završni ispiti u svim školama protekli bez problema. Četvoro učenika, zbog bolesti nisu izašla na ispit

25. jun 2021. 12:50 Društvo Pirot Plus Online

Danas su svršeni osnovci polagali trći deo Završnog ispita za upis u srednje škole - kombinovani test koji sadrži pitanja iz biologije, istorije, georgafije, fizike i hemije. 

Juče i prekjuče budući srednjoškolci su proverili svoje znanje iz maternjeg jezika  i matematike, a kako je u izjavi za Plusonline rekao Tugomir Cvetković, direktor OŠ Vuk Karadžić i predsednik aktiva direktora Osnovnih škola, oragnizacija u svim školama protekla je bez ikakvih problema. 

Odaziv učenika je odličan, skoro 99 posto od ukupnog broja je izašlo na Završni ispit. 

U Pirotskim školama, kako je rekao Cvetković, osmi razred,  ukupno je završilo 429 učenika, a po informacijama samo njih četvoro, zbog bolesti, nije prisustvovalo ispitu. 

Cvetković je potsetio da je minula školska godina bila izuzetno teška i za učenike i nastavnike, a rezultati možda neće biti na nivou koji se očekuje, ali će svakako biti dobri ako se uzmu u obzir uslovi u kojima se odvijala nastava. 

Konačni rezultati, nakon svih žalbi i provera, biće objavljeni 3.jula, preliminarni rezultati u toku današnjeg dana i vikenda.

Inače u Srbiji, sve propisane mere su ispoštovane, a oko 68.280 budućih srednjoškolaca, ovogodišnji završni ispit polagalo je u učionicama u kojima je bilo dozvoljeno prisustvo do 12 učenika, uz dva dežurna nastavnika.

Za one škole u čijim odeljenjima je do 50 učenika 8. razreda, omogućeni je polaganje u velikim prostorijama, poput fiskulturnih sala.