Trodnevne radionice pod nazivom ”Uvod u preduzetništvo” i ”Uvod u IT i WordPress”

03. novembar 2021. 07:00 Društvo Pirot Plus Online

U periodu od 05. do 07. novembra 2021. godine u Pirotu će se održati dve trodnevne radionice pod nazivom ”Uvod u preduzetništvo” i ”Uvod u IT i WordPress”.

Radionice će se paralelno održavati u prostorijama Gimnazije Pirot na adresi Srpskih vladara 118.

Radionice se održavaju u okviru projekta ”Informatička pismenost I preduzetništvo – nove veštine za bolju zapošljivost mladih”, koji sprovodi organizacija civilnog društva Omladinsko turistički klaster Srem, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, a u saradnji sa školom programiranja Beogradski institut za tehnologiju - BIT. Ministarstvo omladine I sporta je prepoznalo značaj ovakvih obuka i ulaganja u mlade, a osnovni cilj projekta je podizanje kompetencija mladih za zapošljivost i samozapošljivost kroz realizaciju obuka iz oblasti informatičke pismenosti i preduzetničkih znanja, čime se stiču veštine neophodne za uspešno samozapošljavanje i pozicioniranje na tržištu rada. Cilj projekta jeste da se doprinese većoj zapošljivosti I samozapošljivosti mladih i njihovoj boljoj informisanosti o poslovnim prilikama u Republici Srbiji. Nakon Subotice, planirano je da se radionice organizuju u još četiri grada u Srbiji.

 Intenzivna IT obuka podrazumeva teoretski i praktični deo, na kojoj će polaznici naučiti da samostalno naprave sajt u WordPress-u. Obuka je koncipirana tako da polaznici uz vođenje i stalni mentorski nadzor najboljih stručnjaka u ovoj oblasti naprave svoj prvi sajt, ali i nauče kako da ga održavaju i nadograđuju. Polaznici stečeno znanje i veštine mogu primeniti odmah.

Radionice ”Uvod u preduzetništvo” imaju za cilj da mladima približe preduzetništvo kroz niz interaktivnih predavanja, na kojima će, između ostalog, saznati koja dokumentacija je potrebna za pokretanje svog biznisa, kao i sve o izazovima i preprekama sa kojima će se susretati na tom putu. Obuke će održati trenerice sa velikim predavačkim iskustvom, koje su ujedno i same preduzetnice, tako da će polaznici obuke imati jedinstvenu priliku da steknu uvid u funkcionisanje privatnog sektora u Srbiji. Dodatno, predviđeno je i da jedno predavanje održi neko od uspešnih lokalnih preduzetnika, što bi mladima dalo dodatni podstrek i inspiraciju da se ohrabre za pokretanje sopstvenog posla.