Tribina za osnaživanje učitelja, vaspitača i roditelja

23. oktobar 2012. 09:34 Društvo Pirot Plus Online

U Domu kulture sutra u 18 časova biće održana tribina za učitelje i roditelje. Učiteljica Radica Živković, kaže da je reč o značajnom skupu na kome će biti reči o važnoj temi a to je nasilje u školama.

-Tribina se organizuje u cilju davanja podsticaja deci da steknu odgovornost u odnosu prema drugima, bilo da su u pitanju vršnjaci ili starije osobe. Temu je izazvao zabeležen porast nasilja u školskim ustanovama - kaže Živkovićeva.

Cilj projekta je osnaživanje učitelja, vaspitača, roditelja i svih koji se bave vaspitanjem i obrazovanjem dece za preuzimanje aktivnije uloge u davanju deci dobrih modela odgovornog življenja.

-Svedoci smo sve učestalijeg lošeg ponašanja dece, počevši od ulaska u školu pa do onog što se dešava na času. Prisutno je udaranje, čuju se ružne reči i kao kolege svakodnevno razgovaramo o tome-dodaje Živkovićeva.

Na tribini će gostovati pored predstavnika saveta roditelja i prosvetni radnici iz Babušnice, Dimitrovgrada i Bele Palanke. Projekat Odgovorno življenje realizuje Savez učitelja Srbije uz podršku Kompanije Dunav osiguranje.