Tresla se gora, pobedio peti put Vladan! “Rodili” se dr Žarko, prof. Vladica, Miloš, Ninoslav… Ajmo, Pirote!!!

22. jun 2020. 12:05 Izbori 2020 Pirot Plus Online

Sve je završeno. Pobednici i poraženi spavaju. Dok ovo pišem, prošlo je deset. Članovi GIK-a ostali su do jutros, slavljenicima su “basadžije” ispred stranke, a kasnije ispred Boema svirali do kasno.

 Redakciju  smo napustili posle ponoći!  Atmosfera je već bila žestoka. Slavili su noćas "esenesovci i koalicijanti". Nekada ljuti rivali, sada u kolu zajedno, podizali pivske flaše zdraveći za pobedu. U toj gužvi nisam primetio Vladana Vasića. Možda je bio negde unutra u prostorijama. Možda sam sa sobom, možda umoran, on najbolje zna …

     Ko se još radovao noćas ne znam!  

 Možda su najviše razloga imali debitanti. Politička “igra” je surova. Nestali su kao da nikada nisu bili Momčilo Antić, Dragan Todorović, Radmilo Kostić, Dima Vidanović, Boban Randjelović. Život kaže, kazna je nekada spora, ali stigne. Smestila ih je po zasluzi! Nestao sa scene i Dušan Mitić. Nema ni nekadašnje sile od radikala.

 Verujem da su bili zadovoljni dr Žarko Todorović i njegovi saradnici Ivan i Miljan i njegov otac Skansi i njihovi saborci,  profesor Vladica Tošić sa potpuno novom listom ljudi, Miloš Todosijević, čija  energija i borba uspeli su da dobiju dva zaslužena odbornika. Mnogo su sebe potrošili Ninoslav Ćirić i Milan Petrović i kao nagradu, ako je to, dobili jednu “stolicu”.

………………………………………………………………

  Ovo je prva linija koju podvlačimo.

 Hoću posebno da dodam i mladu poslanicu, Olju Petrović, koja će zameniti poslednje poslanike, za koje zaista nismo znali ni gde su. Nasuprot tome bili su u nastupima veoma glasni i često “prazni” Radmilo Kostić i Dragan Todorović.

 Olji Petrović, o kojoj ćemo tek pisati i razgovarati sa njom, neće biti uopšte teško da ih uspešno zameni. Rekoh i da ponovim  život ume da kazni one koji se obično zaigraju i misle da su bogomdani, a sva jutra ovog sveta njihova!

       Tu su se, očigledno ….

………………………………………………………………

       E sad, malo na matematiku.

   Imate na našem Portalu link, ako vas interesuje, možete da pogledate.

  Naša saznanja ili kratka analiza je jasna.

   Vladan Vasić i SNS, namerno pišem ovako, ili SNS i Vladan Vasić, “razbili” su u svim gradskim mesnim zajednicama. Mogu reći ubedljivo. Dr Žarko Todorović može da bude relativno zadovoljan kako je prošao u delu Djerma, Osmog septembra, Radin Dola, Slavonije.

   Vladan Vasić je ponovo prvi u svom selu. U Gnjilanu je možda najubedljiviji. Tesno je pobedio u Malom Jovanovcu, Rudinju. Poražen je od Miljana Stojanovića, što se i očekivalo u Toplodom Dolu i Zaskovcima. Vidojko Panajotović, je takodje bio najbolji u svojoj Cerovi, Šugrinu i Mirkovcima, ali je pobedio i u Bazoviku i Orlji.

 Učesnici ove izborne utakmice imaće vremena da se duboko zagledaju u izveštaje GIK-a, da “krenu” od biračkog mesta do biračkog mesta i saznaju  gde su kako “igrali”.

 Za  kraj, o tome ćemo tek pisati, ruku na srce, čudo se nije moglo dogoditi.

  Da zaista nije moglo govore ne samo cifre već kompletna atmosfera uoči Izbora i dugogodišnja vladavina politike Vladana Vasića. Jesmo ponekada imali primedbe, nekada ih glasno isticali, ali kada neko toliko bude na čelu jednog grada, onda se tu ne može mnogo da negoduje.

 Ova “fuzija” sa SNS-om pokazaće se uspešnijom, ako bude tako kako je najavljeno.

  Pokazaće se, takodje,  kada Vladan Vasić bude pred novim, možda težim izborom i iskušenjem. Kada će morati da bira novi tim za dalje pirotske pobede.

 Kako i koga će birati, sačekaćemo! Šta će i da li će menjati sebe i to ćemo videti!

     Kakav će dalje odnos biti prema novinarima, koji samo aplaudiraju, postaju gledaoci i navijači. Kako će gledati na  novinare  koji informišu, ne prave paniku, analiziraju, odvajaju žito od kukolja, umeju da pohvale, ali i ukažu na greške. Pobedniku će ovakvi mediji i novinari  biti dragoceni, kao u svakom demokratskom društvu.

  Iskreno, verujem  da će Vladan Vasić, umesto ramena za tapšanje, novim saradnicima i predstavnicima medija ponuditi nove odluke, rešenja i zašto da ne, u nekim detaljima izmenjenu politiku, baš onakvu kako ovaj savremeni život zahteva, a Piroćanci očekuju!