Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 12.06.2019. | objavio PlusonlineAdmin

0

Trener KK”Pirot” Marko Spasić u radnoj poseti “Barseloni” i Kariju Pešiću

U posttakmičarskom periodu, kada klubovi širom Srbije apliciraju za dobijanje Dozvole za takmičenje za novu sezonu i kada se polako prave rosteri seniorskih ekipa, košarkaški treneri već počinju da rade po letnjim kampovima širom Srbije, ali i sveta.

Privilegiju da ostvari posebnu pripremu i edukativnu obuku dobio je trener prvog tima KK”Pirot” Marko Spasić, koji je u prvih nekolko dana juna posetio našeg Svetislava Karija Pešića u Barseloni. Zahvaljujući domaćinskom odnosu prema svom matičnom klubu naš Kari je omogućio Marku da se na licu mesta upozna sa trenažnim procesom svih selekcija “Barselone”, da prisustvuje svim treninzima i da u tih četiri-pet dana vidi iz prve ruke kako funkcioniše klub tog nivoa oraganizovanosti. I naravno da uz to dobije savete i odgovore na sva moguća strukovna pitanja od jednog od najboljih košarkaških trenera na svetu. Zahvaljujući podršci uprave KK”Pirot” i razumevanju šireg konteksta korisnosti jedne ovakve svojevrsne “trenerske klinike”, Marko Spasić je dobio mogućnost da u svoj Klub donese i prenese makar deo onoga što jedan košarkaški klub čini svetskim brendom. Koliko god da se od toga primi i primeni kod nas u nekom narednom periodu svakako će biti od neprocenjive koristi.

Ovom Markovom posetom KK”Pirot” je još jednom iskoristio privilegiju da se sručno i organizaciono edukuje od onih svojih članova Kluba koji su svoja osnovna košarkaška znanja poneli iz miljea pirotske košarke. Tako su u leto 2017. godine juniori i kadeti sa svojim trenerima i stručnim štabom boravili nekoliko dana u Minhenu kao gosti Košarkaškog kluba “Bajern”, gde su odigrali šest utakmica sa vršnjacima u čuvenom “Audi domu”. I gde su videli način rada i funkcionisanja kluba koji na svojevrstan način vode Marko Pešić i Oliver Kostić. A samo par godina nakon toga je svoj trenerski angažman ostvario u “Bajernu” i doskorašnji trener KK”Pirot” Mihajlo Mitić, koji je u ovoj sezoni kao asistent čuvenom Demonu Grinu osvaojio prvenstvo Nemačke za juniore. Svega toga sigurno ne bi bilo da se svi ti sportski stručnjaci i Piroćanci ne osećaju i dan danji delom porodice Košarkaškog Kluba “Pirot”.

Rukovodstvo KK “Pirot” zahvalio se  Kariju Pešiću na izvanrednom gostoprimstvu i poželelo mu pobedu nad Realom u finalu “play off”-a Endesa lige!

Tekst i foto KK Pirot

 

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline