Trećeg dana Vaskrsa Episkop niški Arsenije služio liturgiju u Pirotu

04. maj 2021. 14:00 Društvo Pirot Plus Online

Danas Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju treći dan najradosnijeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa. Ovaj dan u narodu je poznat kao vaskršnji utorak. Tim povodom u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Tijabari njegovo preosveštenstvo, Episkop niški Arsenije služio je svečanu liturgiju.

Posle liturgije usledilo je pričešće vernika.

U svom obraćanju vernicima, njegovo preosveštenstvo Episkop niški Arsenije čestitao je praznik svima koji su se okupili da zajedno proslave vaskrsenje Spasitelja našega, koji je, kako je episkop rekao, došao u svet, postao jedan od nas, dobrovoljno otišao na stradanje i u treći dan vaskrsao iz mrtvih da bi nama darovao večni i neprolazni život. Zato je ovaj praznik suština i temelj naše pravoslavne i hrišćanske vere, istakao je Episkop niški Arsenije.

Gradonačelnik Vladan Vasić je posle liturgije, u izjavi za medije, čestitao sugrađanima praznik, poželeo svima dobro zdravlje i istakao da vladika Arsenije na svaki veliki praznik dolazi u Pirot, što znači da u čitavoj niškoj eparhiji Pirot zauzima značajno mesto, što je na radost vernika.

Saradnja Eparhije niške, Crkvene opštine Pirot i Grada Pirota vidljiva je i kroz obnovu hramova, o čemu je, takođe, ovom prilikom govorio gradonačelnik Vladan Vasić.

Vasić je posebno izdvojio da je u proteklom periodu obnovljen parohijski dom u Tijabarskoj crkvi, biće obnovljen i u Pazarskoj crkvi, a počela je obnova i ikonostasa u Pazarskoj crkvi.