Toma Zdravković, kao nekada ponovo puni salu u Pirotu. Duge kolone na trgu

28. septembar 2021. 12:24 Kultura Pirot Plus Online

Sećamo ga se, bio je gost na našoj priredbi Sportista godine. Bio je to jedan od poslednjih njegovih nastupa. Sećam se i razgovora u hotelskoj sobi. Izašao je da peva, ali se žalio da ima problem s plućima. Teško diše. Kada je sišao i zapevao, na sve je zaboravio!

Na Wikipediji je objavljeno o filmu: 


Film Toma srpski je biografsko dramski film iz 2021. godine u režiji Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca nastao po ideji Bjelogrlića, Željka Joksimovića i Baneta Obradovića. Scenario potpisujy Lisinac, Nikola Pejaković, Bjelogrlić i Maja Todorović, dok su producneti filma Nataša Višić, Goran Bjelogrlić, Dragan Bjelogrlić, Joksimović i Vladimir Lisinac. Muziku je komponovao Željko Joksimović.


Snimanja su počela tokom leta 2020. i trajala s prekidima do aprila 2021. godine na lokacijama u Valjevu, Beogradu, Avali, Perlezu, Tari, Barandi, Pančevu, Priboju, Prijepolju, Crnoj Gori, Dolovu, Zrenjaninu i Čikagu.


Naslovnu ulogu tumači Milan Marić kao Toma Zdravković, dok su u ostalim ulogama Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović i mnogi drugi. Premijera filma je prvo održana 20. avgusta u završnici 27. Sarajevo film festivala, a zatim i 21. avgusta 2021. godine na festivalu Filmski susreti u Nišu.


Početak bioskopske distribucije zakazan je pred 30-godišnjicu smrti popularnog pevača Tome Zdravkovića 15. septembra 2021. godine.

Soinoć su me zvali prijatelji. Ispred sale Doma kulture, dugačak red. Svi čekaju da se ponovo "vide" sa ovim posebnim, od svih drugačijim čovekom!

Miško Ćirić, direktor Doma kulture nalazi se na seminaru u Vrnjačkoj Banji, posle utisaka mnogi, koje sam mu preneo, u dogovoru sa njegovima u DK, odlučio je da poveća broj projekcija, od 18 I 21h. 

Dom kulture je podigao Piroćance na noge. Mnogo je mladjih ljudi stajalo juče u redu. Ovi stariji, Tomini "ispisnici" naći će sebi stolicu ovih dana.

Zbog korone, Dom kulture ne sme da proda više od 150 ulaznica.

Kada Toma bude otišao, Dom kulture sprema nova prijatna iznenadjenja !