“Tinejdžerski kutak” na dečijem odeljenju Biblioteke

09. oktobar 2012. 13:06 Kultura Pirot Plus Online

Uz dvodnevni Međunarodni stručni skup bibliotekara pod nazivom “Biblioteke i tinejdžeri” koji će biti održan u Pirotu 11. i 12. oktobra biće otvoren i Tinejdžerski kutak. Reč je o prostoru koji se nalazi u okviru dečijeg odeljenja Biblioteke opremljenom u okviru projekta koji je finansiran sredstvima Ministarstva kulture, lokalne samouprave i Biblioteke. Nadica Kostić, direktorka Biblioteke, kaže da je ovo odlična ideja da se privuku korisnici koji su najmanje zastupljeni

-Tinejdžeri Biblioteku ne smatraju mestom gde bi rado provodili slobodno vreme. U tom clju smo prošle godine osnovali internet čitaonicu a sada i kutak namenjen ovoj populaciji. Formiranjem ovog prostora srednjoškolci kao i stariji uzrast osnovaca sigurno će češće provoditi vreme u Biblioteci.

Kostićeva kaže da je u planu da se u ovom prostoru organizuju tribine i razgovora sa stručnjacima o temamam koje mlade interesuju. Ukupna vrednost ovog projekta je 315.000 dinara. Ministarstvo kulture izdvojilo je 250.000 dinara, lokalna samouprava 55.000 dinara i Biblioteka iz svog budžeta 10.000 dinara. Autori projekta su saradnice biblioteke Julijana Božić i Marija Šarović .